Kyllähän on aikaa taas vierähtänyt. Saimme netin tällä viikolla toimintaan tänne uuteen kotiin. Nyt on siis helpompi päivittää kuulumisia. Vielä pitäisi saada korjattua tätä konetta, koska meidän kone ei osaa lukea kameraltamme kuvia jostakin syystä. Ja kun kuvat kertoisivat enemmän kuin tuhat sanaa... Käyn taas joku päivä Tiinan luona, niin saan päivitettyä tänne muutaman kuvan.

Juha oli pari viikkoa juhannuksen jälkeen lomalla. Ne pari viikkoa menivät tietenkin vielä nopeammin kuin aika yleensä. Olivia oli ensimmäistä kertaa kunnolla hoidossa mummin ja papan luona, missä Tiina- ja Marianne-tädit olivat myös auttamassa. Me Juhan kanssa olimme pitkän viikonlopun vietossa pesiksen Itä-Lännessä Raahessa. Menomatkalla kävimme serkkuni Riikan perheen luona Saarijärvellä ihastelemassa heidän uutta taloaan. Veimme Olivian Loimaalle torstaina ja suuntasimme itse kohti Saarijärveä. Perjantaina jatkoimme Raaheen ja sieltä lähdimme ajelemaan kohti Loimaata lauantai-illalla. Olivia oli siis hoidossa yhteensä kolme yötä, koska viimeisenkin yön hän nukkui mummin ja papan kanssa vaikka vanhemmat olivatkin viereisessä huoneessa. Olivialla oli mennyt kaikki päivät ja yöt mitä parhaiten. Tyttö ei ollut näyttänyt mitään ikävän merkkejä ja äitikin pystyi nauttimaan olostaan muualla. Olivia oli painellut Loimaalla koko valveillaoloaikansa 110 lasissa ja nukkunut sen jälkeen yönsä heräämättä.

Kyseisen viikonlopun jälkeen Olivian yöunet ovat parantuneet kotonakin. Minä myös tajusin juuri ennen tätä hoitoviikonloppua, että Olivian pitää päästä nukkumaan joka ilta klo 20.30-21, jos näin ei tapahdu, tyttöä ei saa nukkumaan ennen puolta yötä.

Viimeiset kaksi viikkoa olemme elelleet taas normaalipäivärytmissä, tarkoittaen sitä, että Juha on palannut töihin lomalta. Edellisviikolla olimme Olivian kanssa Loimaalla ja kävimme samalla tervehtimässä Loimaan kavereita. Kun minä juorusin Camillan kanssa, leikki Olivia Cina-Cellan ja Gian kanssa. Paikan vaihtuessa Mäelle, minä vaihdoin kuulumisia Annan kanssa, niin Olivia leikki Mintun lelujen kanssa tai juoksi koirien perässä. Mintusta ei ihan vielä ollut leikkikaveriksi Olivialle. Ei mene kyllä siihenkään kauaa...

Tällä viikolla ehdimme käydä Akselin ja Eekun vieraina Hämeenlinnassa ja torstaina olikin kesäpäivän vietto Hesassa. Lähdimme matkaan puolenpäivän aikaan Hyvinkäältä ja ajoimme Mariannen luokse Hesaan. Siellä kävimme vähän shoppailemassa ja vietimme aikaamme Kaivopuistossa ja rannassa kävellen. Olivia oli taas tyypilliseen tapaansa sissi, eikä nukkunut koko päivän aikana kuin n. 45 minuuttia. Kun ympäriltä löytyy tarpeeksi katseltavaa, ei meidän Olivia viitsi nukkua. Tulimme illalla vielä kymmenen aikaan kotiin ja ajattelin, että Olivia nukahtaa autoon, koska iltapesut oli tehty ja puuro syöty. Näin ei tietenkään käynyt, vaan ensimmäisenä autossa Olivia repi tutin irti yökkäristä ja sukat jalastaan. Sitten avattiin yöpuvun vetoketju ja alettiin syödä yöpukua. Tätä jatkui koko matkan ajan kotiin asti. Kotona tyttö onneksi nukahti kiltisti syliini.

Olivian kesäpäivien riemuna on ollut hänen synttärilahjakseen saama uima-allas. Siitä lähtien kun allas meidän takapihalle koottiin, ei Olivia olisi halunnut muuta tehdä kuin touhuta altaassa. Myös Peetu-serkku on päässyt Olivian uimakaveriksi. Olivia on aivan innoissaan altaaseen päästessään. Tyttö pyörii ympäri allasta, hörppii välillä vettä ja sitten taas pyörii ja hyörii ja sitten pärskyttää vettä. Altaassa Olivia on ollut sekä aurinkoisella että tuulisella säällä ja 15 asteen lämmössä. Naapurit välillä varmaan ajattelevat, että nuo vanhemmat vasta hulluja ovat. Olivia vaan hinkuu altaaseen joka päivä. Saisi tulla parempia ilmoja ja useampana päivänä peräkkäin, että riittäisi uintikelejä Olivian tarpeisiin. Jos Olivia ei pääse ulos allastaan katsomaan, riittää hänelle välillä myös sen ihastelu sisältä. Ensin Oltsu kiitää takapihan ovelle ja sen jälkeen alkaa osoittamaan ikkunaan. Kun joku aikuinen menee hänen viereensä, haluaa Olivia syliin katsomaan ikkunasta ulos. Ja mitä ikkunasta näkyykään: uima-allas!