Oliviasta on tullut yhtäkkiä äidin apulainen tai sitten minä olen vasta nyt tajunnut sen. Olivia ymmärtää uskomattoman paljon asioita ja osaa tehdä monenlaista. Tässä esimerkkejä:

Olemme Olivian kanssa lähdössä yläkerrasta alakertaan ja haluan, että Olivia jättää kännykkänsä ylös.
Sanon Olivialle: Jätetään kännykkä yläkertaan, koska alakerrassa on alakerran kännykkä. Vie kännykkä omaan huoneeseesi pöydälle. Olivia ottaa kännykän ja vie sen oman huoneensa pöydälle.

Seuraavalla kerralla ylhäältä alas lähdettäessä Olivialla oli kädessään pehmokoira. Sanoin Olivialle, että vie koira omaan huoneeseesi. Olivia kävelee huoneensa oven kynnykselle, ulkopuolelle, ja tiputtaa koiran kynnyksen yli oman huoneensa puolelle.

Olivia kulki eräänä aamuna pelkkä body päällä alakerrassa ja housut oli valmiina odottamassa sohvalla. Sanoin Olivialle keittiössä, että mene sinä hakemaan housut sohvalta niin äiti hakee sukat yläkerrasta. Olivia lähti sohvalle päin, mutta ajattelin, että ajatus unohtuu matkalla ja joku lelu vie mielenkiinnossa voiton. Kun tulin alakertaan (muutaman sekunnin kuluttua), tuli Olivia minua vastaan olohuoneesta päin housut kädesssään. Sanoin, että mennään sohvalle istumaan niin äiti laittaa sinulle housut ja sukat jalkaan. Tässä vaiheessa ymmärrys ei ihan ollut mukana, koska Olivia veti housuja päähänsä... :)

Kun Olivialle sanoo, että mennään laittamaan pyykit pesuun tai kuivumaan, lähtee tyttö juoksemaan kodinhoitohuoneen ovelle. Viimeksi pyykkejä kuivumaan laittaessani pyysin Oliviaa ottamaan pyykkejä koneesta. Tyttö otti koneesta pienen pyyheliinan, käveli kuivauskaapin luokse ja varvisti niin, että sai juuri ja juuri laitettua pyyhemytyn alimman "kuivauspiikin" päälle.

Pakatessamme Olivian tavaroita mummilan reissua varten mietiskelin ääneen, että "sulle pitää Olivia ottaa vielä kangaskengät mukaan". Olivia meni eteisen liukuovikaapille, avasi kaapin oven ja näytti kenkiä; öh, öh. Mikä lie sai tytön tekemään näin, koska normaalitapauksessa juttu olisi jatkunut niin, että Olivia olisi myös ottanut kengät kaapista ja mennyt sen jälkeen tonkimaan kaapin muita kenkiä.