No siinähän ne on tärkeimmät asiat meidän perheestä heti otsikossa. Olivia on alkanut viime viikosta lähtien nukkumaan mahtipitkiä päiväunia. Tyttö ei ole nukkunut tällaisia päiväunia edes vauva-aikanaan. Ennen päiväunien pituus oli jotain tunnin ja kahden välistä, yleensä puolitoista tuntia. Nyt päiväunien pituus on jotain kolmen ja neljän tunnin välistä. Ihmeellistä! Pitää olla tyytyväinen, sillä tuossa ajassa ehtii itsekin jo jotain tehdä, jos jaksaa, eli yleensä itsekin vain loikoilen. Mutta koska nyt paljastin nämä pitkät unet täällä, ei meillä niitä varmaan enää tästä päivästä lähtien nukutakaan... :) Yöunet eivät mielestäni ole kärsineet pitkistä päiväunista, vaan Olivia menee yleensä nukkumaan illalla klo 20.30-21 ja nukkuu aamulla kahdeksaan tai puoli yhdeksään. Omassa sängyssä Olivia nukkuu aamuyöhön asti ja sen jälkeen vinkuu vanhempien väliin. Nyt tosin omasta sängystä on tullut hiukan parempi paikka kuin mitä se ennen oli.

Olivia on alkanut etsimään varpaiden välistä varvasnöyhtää. On huvittavaa katsella kun Olivia keskittyy, ottaa jalan käteensä ja alkaa levitellä varpaiden välejä. Samanaikaisesti Oltsu puhuu paljon ja kovaa. Asiantuntevasti hän tutkii kaikki varpaiden välit, tosin vasen jalka on vaikeampi tutkittava kuin oikea, ja selittää samalla löydöksistään. Tämä operaatio toistetaan monta kertaa päivän aikana. Välillä varpaiden välejä pitää tutkia myös niin, että seisoo sohvalla ja ottaa toisen jalan käteensä. Siinä Olivia sitten yrittää tasapainoilla yhdellä jalalla seisten.

Olivia on myös alkanut kiipeillä. Sohvalle hän pääsee jo kiipeämään ja osaa tulla sieltä myös hienosti alas. Jonkun aikaa on onnistunut jo omaan, isoon sänkyyn kiipeäminen. Eilen pelästyin pahasti kun Olivian unien aikaan yläkerrasta alkoi yhtäkkiä kuulumaan kolinaa. Mitään puhetta tai itkua ei aiemmin ollut kuulunut. Juoksin yläkertaan ja sama kolina jatkui. Kun avasin makuuhuoneen oven, seisoi Olivia omassa sängyssään ja oli avannut yöpöydän laatikon ja penkoi sitä. Mitään hälyttävää ei siis tapahtunut, mutta itsellä kävi mielessä, että kiipeääkö tyttö pinnasängystään alas.

Olivialla on muuten jo viisi hammasta. Tai viides hammas on juuri puhjennut, ei sitä periaatteessa vielä ole.

Minun töihinpaluunikin lähenee päivä päivältä. Lokakuun alusta on tarkoitus palata työelämään ja Olivia aloittaa silloin meidän viereen valmistuvassa Kruununmaan päiväkodissa. Pääsemme tutustumaan päiväkotiin syyskuun aikana. Syyskuun aikana on odotettavissa paljon muutakin mukavaa. Tiedossa on ainakin vähän lomaa, parit häät ja juhlat, ja luultavasti sitä pääsee katsomaan myös paria vastasyntynyttä vauvaa. :)