Olivia on jostakin oppinut hymyilemään, kun hänestä ottaa valokuvia. Heti kun kameran ottaa esille, alkaa Olivia hymyilemään omalla persoonallisella tavallaan. Tapa muistuttaa hyvin paljon Peppi-pikkuserkun hymyä, eli tämä hymy taitaa kulkea suvussa. Terveisiä vaan Saarijärvelle!

2064515.jpg


Oliviasta on pienen ajan sisällä tullut hyvin omatoiminen ikäisekseen ja auttamishaluinen. Olivia vie roskat roskikseen, lehdet lehtikoriin ja pullot pullokoriin pyydettäessä. Hän on myös alkanut leikkimään nukeilla ja nuken rattailla entistä enemmän. Loimaaltakin piti raahata Marianne-tädin vanhat nuken rattaat ja Tiina-tädin vanha nukke meille. Niillä Olivia leikkii päivittäin ja hoitaa vauvaa. Kotiin tulleista lelukirjoista näkee, että niitä meillä luetaan joka päivä. Olivia selaa lehtisiä kannesta kanteen ja osoittaa leluja ja ilmoittaa, että "tän", "tän", "nää"... Näin hän ilmoittaa, mitä toivoo joulupukilta lahjaksi. "Nää" on nuken vaunut ja "tän" on mitä milloinkin. Yleensä Olivia näyttää viisi-kuusi samaa lelua ja autolelusivut hän kääntää aina nopeasti yli.

2064531.jpg
Olivia hoitaa vauvaa.

Olivia on jo tottunut päiväkotikävijä. Nykyään hän lähtee heti päiväkotiin päästyään leikkimään ja heiluttaa mennessään. Perjantaina kävimme koko perheen voimin päiväkodissa ilmoittamassa, ettei Olivia tule hoitoon ensi viikolla. Kun lähdimme sieltä, alkoi Olivia itkemään eikä halunnut lähteä meidän kanssa, koska olisi halunnut jäädä päiväkotiin muiden kanssa. Olivia on saanut päiväkodissa hyvän ystävän samanikäisestä Olivia-tytöstä. Toista Oliviaa sanotaan Ompuksi ja siksi myös meidän Olivia kutsuu itseään Ompuksi. Kaikki mikä kotona on Olivian, on ne kysyttäessä Olivialta Ompun.

Rakennusprojektissa päästään pikku hiljaa loppusuoralle. Parveke on valmiina, keskuspölynimurikin toimii vihdoin ja viimein, ulkoterasseilla on aidat ja kaiteet ja pihakin on viimein saatu kuntoon. Kaivurista onkin tullut Olivian yksi suosikki. Niitä onkin pitänyt kiertää katselemassa meidän alueella.

2064523.jpg
Onnenpäivät kun kaivuri näkyy keittiön ikkunasta.

Viime viikon perjantaina leivoimme Olivian kanssa ensimmäiset joulupiparit uusilla muumi-muoteilla. Myös Peetu-serkku oli mukana leipomassa ja maistelemassa tuotoksia.

2064520.jpg
Pikkuleipuri työn touhussa.