Vietimme joulua sekä Hyvinkäällä että Loimaalla. Olivia tuli kotiin mummila-vierailulta aatonaattoiltana. Jouluaattoaamuna lähdimme jo aamusta kahdeksan aikaan Tynskän mummon ja papan luokse joulupuurolle. Hautausmaakierroksen jälkeen piipahdimme hetkeksi kotiin pakkaamaan tavarat joulureissua varten ja suuntasimme uudelleen Tynskälle. Siellä aattoa olivat juhlimassa iso-mummo, Jonna, Mikko ja Peetu, Jaana ja tietysti mummo ja pappa sekä meidän perhe. Ruokailun ja pakettien jaon jälkeen ajoimme Loimaalle mummin ja papan luokse. Siellä pakettivuoren purkaminen jatkui. Olivian jättimäistä pakettivuorta saivat todistaa Riitta, Simo, Aija-Liisa, Leena-Maija ja Pauli, Tiina, Marianne ja tietysti Loimaan mummi ja pappa, Hemmiä unohtamatta. Joulupäivänä mummin ja papan luokse tulivat vierailulle vielä Asta ja Esa sekä Eija, Simo, Tuomas ja Emilia. Olivialla oli mukavaa taas, kun sai olla koko ajan huomion keskipisteenä. Tapaninpäivänä vierailimme Riitan ja Simon luona ja pyhien jälkeen kävimme alennusmyynneissä. Löytyipähän tulevalle vauvallekin jotain. :)

Olivia sai siis jouluna älyttömästi lahjoja, mutta kyllä niillä on sitten jo leikittykin. Paketeista löytyi Baby born-nukke ja nukelle pari vaatekertaa, nuken yhdistelmävaunut, sänky ja turvakaukalo, OBH Nordica Chilli keittiö (missä Olivia paistaa munakasta päivittäin...), kolme kirjaa, villasukat, yöpuku, perässä vedettävä ankka, leikkiastioita ja ruoanlaittovälineitä, Aino-tossut... Nyt tuntuu siltä, etten edes muista kaikkia lahjoja (älkää pahastuko lahjanantajat, niitä lahjoja vain oli niin paljon!). Joulukuvia löytyy blogista ehkä joskus myöhemmin.

Joulun jälkeen kun palasimme kotiin, tuli Olivia flunssaan. Sunnuntaina nousi kuume ja alkoi tosi kova yskä. Maanantaina Olivia ei päässytkään päiväkotiin enkä minä töihin. Vasta eilen Olivia oli ensimmäistä päivää taas oma itsensä ja me uskalsimme lähteä jo vähän ulkoilemaankin uuden vuoden kunniaksi. Olimme siihen asti olleet Olivian kanssa sisällä kolme päivää. Kyllä tuli ulkoilu tarpeeseen.

Uutta vuotta "juhlimme" yhdessä Jonnan, Mikon ja Peetun kanssa. Alkuillasta kävimme ulkoilemassa, sitten oli saunan vuoro ja sen jälkeen Olivian kovasti odottama ruokailu. Kovasti odottama siksi, että teimme Olivian kanssa yhdessä lihapullia yhtenä päivänä ja kerroin hänelle, että pullia syödään vasta sitten kun Peetu tulee meille. Uudenvuodenaattoaamuna sanoin, että tänä iltana Peetu tulee meille, niin Olivia tokaisi siihen heti "puljia". Voi sitä odotusta, kun niitä puljia sitten vihdoin sai syödä... :) Pienet on ilot puolitoistavuotiaalla. Uuden vuoden juhlinta päättyi meidän osalta jo hyvän tovin ennen oikeaa uutta vuotta ja siksi ehdimmekin tänään jo heti aamupäivästä pulkkamäkeen juhlistamaan sitä uutta vuotta.

 

2193812.jpg

Yksi uudenvuodenaattoillan kohokohdista: amme! Vielä Peetu ja Olivia mahtuvat samaan ammeeseen.

2193813.jpg

"Puljien" syömisen jälkeen Olivia ja Peetu saivat omat kulhot naksuja. He myös seisoivat kulhojen vieressä niin kauan kunnes naksut olivat loppu.

2193814.jpg

Olivia ja Juha pulkkamäessä.

Olivialla on alkanut vauvakausi. Välillä hän itse on tämä vauva ja välillä vauvan osaa toimittaa nukkevauva. Yleensä kun tulemme ulkoa, leikkii Olivia vauvaa ja makaa minun sylissäni kun riisun vaatteita pois. Välillä tämä "vauva" myös itkee leikisti, koska niinhän vauvat tekee. Eilen Jonna sai röyhtäyttää vauvaa (=Oliviaa) ja sen jälkeen vauvalle (=Olivialle) laitettiin päälle vauvan yöpuku. Saa nähdä miten käy maaliskuussa kun meillä oikeasti on se vauva. Silloin meillä saattaa olla myös yksi melkein kaksivuotias vauva tai sitten yksi äidin pikku apuri. Toivon jälkimmäistä.

2193904.jpg

Olivia vauvan yökkäri päällä. Melkein sopiva... :)