Kävimme eilen Pihlan kanssa neuvolassa ja käynti piti sisällään myös lääkärintarkastuksen. Uudet mitat ovat: paino 7200 g, pituus 64,5 cm ja päänympärys 43,5 cm. Lisäystä kahden viikon takaiseen käyntiin oli 0,5 kg painoa ja 3,5 cm pituutta. Hyvin kasvaa pelkällä rintamaidolla!


Lääkärin mukaan Pihla on hyvin paljon aikaansa edellä motoristisessa kehityksessä. Monet vauvat tässä iässä kuulemma vielä nojaavat mahalla ollessaan käsivarsiin niin Pihla nojaa kämmeniinsä ja nostaa itseään ylös. Ja kääntyminenhän on Pihlalta onnistunut jo puolentoista kuukauden ajan. Sylissä ollessaan Pihla seisoo jaloillaan jo lääkärin mukaan hienosti. Äidin mielestä kaikki kehitysvaiheet ei tarvitsisi tulla näin aikaisin, että saisi vielä nauttia "pienestä" vauvastaan.


Tässä arvailut, mitä lääkäri kirjoitti neuvolakorttiin (on niin lääkärimainen käsiala, ettei apteekkarikaan saisi varmaan selvää):

"Virkeä tyttö. Seuraa, tarttuu, varaa jaloillekin hyvin. Silmät ja korvat ok. Sydän ja keuhkot ok. Iho terve. Lonkat ok." (yhdestä kohdasta en saa mitään selvää)


Muutenkin Pihlan kanssa menee hienosti. Tyttö nukkuu hyvin ja syö hyvin. Vierastamista on ollut viime aikoina vähän havaittavissa, mutta tutuille henkilöille Pihla näyttää aina hymynsä ensimmäisenä. Lattialla ollessaan Pihla nostaa peppuaan kovasti ylös ja pyrkii eteenpäin. Toistaiseksi yritykset ovat tuottaneet vain peruutusta, mutta siitä se eteenpäinmeno vähitellen lähtee. Ja jos jostain kuuluu Olivia-siskon ääni, on katse heti kohdistettava äänen suuntaan.


Kuva- ja menopäivitys tulee kunhan nämä menot vähän rauhoittuvat.