Tökkii tämä blogin päivitys, kun on niin paljon kaikkea muuta kiirettä. Ennen joulua on hyvä tämäkin kuitenkin päivittää.

Pihla täytti 8 kuukautta 5.12. Kävimme neuvolalääkärissä pari päivää aikaisemmin. Mitat näyttivät silloin tältä: 8255 g, 70 cm ja päänympärys 46,3 cm. Painon tulo oli vähän rauhoittunut ja kasvukäyrä olikin tippunut +9-käyrältä -2-käyrälle. Päänympärys sen sijaan kasvaa yhä edelleen yläkäyrän tuntumassa, mutta terveydenhoitajan mukaan se luultavasti hakee samaa käyrää pituuden kanssa, eli pään kasvu tulee rauhoittumaan. Mitään hätää ei neuvolalääkärin mukaan ole, vaikka kasvu käyrällä olikin hieman pudonnut. Pihla kasvaa tällä hetkellä kuten keskivertosamanikäinen lapsi. Osa syynä painonnousun talttumiseen on se, että Pihla ei edelleenkään syö lähes mitään kiinteää ruokaa. Aamu- ja iltapuurot on vähän jo alkaneet maittamaan, mutta tissimaito on kuulemma niin makeaa, ettei lapsi luultavasti sen vuoksi halua mautonta vauvaruokaa. Lääkäri lohdutteli minua ja sanoi, ettei ole nähnyt yhtään sellaista yksivuotiasta lasta, joka ei söisi kiinteää ruokaa. Kaipa meilläkin sitten vielä on toivoa...

Ja eipä kai tuosta käyrästäkään kannata huolissaan olla, koska Olivia on kasvanut aina -10-käyrällä. Olivian mitat 8 kuukautisena ovat olleet: 7320 g, 69 cm ja päänympärys 44,4 cm.

Neuvolan jälkeen olen kokeillut Pihlalle sormiruokaakin, mutta tyttö vaan leikkii niillä. Kurkkupalatkin oli Pihlalle vain "noppia", mitä heiteltiin ympäriinsä ja tyttö itse konttasi perässä ja heitti kurkut aina vaan uuteen paikkaan.



Pihla 8 kk

- konttaa älyttömällä vauhdilla paikasta toiseen

- seisoo tukia vasten ja ottaa muutamia askelia. Työntää silloin tällöin omaa syöttötuoliaan ja kävelee perässä. Taaperokärryä ei osaa vielä käyttää.

- himoitsee kodinhoitohuoneen ja vessan kiellettyjä paikkoja. Jos ovi vahingossa on jäänyt auki, löytyy Pihla luultavasti heti jommasta kummasta huoneesta.

- kiipeilee. Löytyy usein portaista, jos portti on auki. Yhtenä päivänä löytyi kiipeämästä tv-tasolle. Apunaan Pihla oli käyttänyt tyhjää legolaatikkoa.

- syö kaikkea muuta paitsi "kunnon" ruokaa. Viime viikolla maistui joulutähden lehti, minkä jälkeen jouduin soittamaan myrkytyskeskukseen.

- heittäytyy selälleen äidin ja isän sängynpäädystä samalla tavalla kuin Olivia, ja tekee muutenkin kaiken mitä Oliviakin.

- yrittää kovasti tavailla tuttuja sanoja. Ja on Pihlan suusta jo kuultukin selvästi sanottuna äiti, isi ja Hemmi. Myös Olivia tulee vähän sinne päin sanottuna.

- nauraa ja hymyilee. Pihla on iloinen tyttö!